VVD de grootste

Er ligt een zeer intensieve maar leuke periode achter mij. Een periode die een enorme voldoening geeft. De VVD haalde op 12 september immers 41 zetels en is wederom de grootste partij van Nederland. Mijn eigen succes was het feit dat 519 mensen op mij gestemd hebben. Momenteel zijn de onderhandelingen bezig om te komen tot een nieuw regeerakkoord met de PvdA. Ik heb vertrouwen in een goed akoord waar het kabinet Rutte II mee verder kan om Nederland sterker uit de crisis te krijgen.

Vanaf half juni was de Tweede Kamer kandiatenlijst voor de VVD bekend. Op 25 augustus was de landelijke campagneaftrap in Rotterdam waar Mark Rutte een duidelijke statement maakte. Namelijk dat er bij deze verkiezingen een duidelijke keuze gemaakt moest worden, een keuze tussen het socialisme of het liberalisme. Oftewel een keuze tussen het doorschuiven naar de volgende generatie en het uitstellen van de noodzakkelijke keuzes of het nu aanpakken en moeilijke maar noodzakkelijke beslisisngen nemen . Gelukkig is door Nederland voor het laastste gekozen.

De campagne was kort maar hevig. Slechts een kleine drie weken. Elke avond was er wel een debat op TV of waren de lijsttrekkers in beeld in praatprogramma’s. De overige kandidaten trokken het land in om in alle steden en dorpen de lokale debatten te voeren om zo het verkieizngsprogramma van de VVD aan de man te brengen. Ook Nieuwegein is aangedaan door de VVD. Op 8 september kwamen enkele ministers en staatssecretrissen en zo’n 60 kandiaatkamerleden in Nieuwegein om vanaf daar het land in te trekken. In een vlammende speech wist de campagneleider Stef Blok iedereen weer op te laden voor een lange campagnedag. Onze mooie stadscentrum werd nog aangehaald als voorbeeld hoe de lokale economie ondanks de crisis kan floreren.

Nu met 41 zetels en Anouchka van Miltenburg als kamervoorzitter in de Tweede Kamer kan de VVD door met de weg die twee jaar geleden is ingeslagen. Met het kabinet Rutte II kan en zal de crisis aagepakt worden. Nu is het tijd om tering naar de nering te zetten. Ik heb er het volste vertrouwen in en kan dan ook terug op een succesvolle campagne. Alle VVD kiezers die ons gesteund hebben, hartelijk dank.

Mark Snoeren
Raadslid VVD Nieuwegein

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren