VSP stelt vragen over ram- en plofkraken

De Verenigde Senioren Partij (VSP) heeft, in een brief ex Art. 42 RvO, aan het College van B & W haar bezorgdheid geuit over het toenemend aantal ram- en plofkraken op diverse banken en pinautomaten in Nederland. In Nieuwegein zijn in het afgelopen jaar zelf diverse plofkraken geweest waarbij de criminelen er alles aan doen om de buit te bemachtigen.

De politie, zo meldt zij in de media, vreest dat er in de toekomst doden gaan vallen omdat het geweld steeds heftiger wordt. Criminelen gebruiken bij de ram- en plofkraken vaker zware explosieven en ontploffend gas, daarom is er een groot gevaar voor voorbijgangers en omwonenden.

Na een mislukte ram- en plofkraak op 24 juli 2013 van een pinautomaat in winkelcentrum Hoogzandveld ontstond brand. Tien huizen werden ontruimd. Twintig bewoners moesten tijdens de brand worden opgevangen. Winkeliers konden de hele ochtend hun zaak niet openen en liepen omzet mis.

De VSP wil graag weten wat de gemeente doet om dit geweld te minimaliseren en zo de risico’s voor de inwoners te beperken. Ook wil zij weten of het college onderzoekt om de pinautomaten bij lokale ondernemers in de winkel onder te brengen. Ook vraagt de VSP zich af hoe groot de schade is geweest die de plofkraken hebben veroorzaakt in Nieuwegein en of er overleg is met de politie om de pakkans te vergroten van de professionele bendes.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren