Vrachtwagen RMN rijdt zich klem nabij het Muntplein

Vrijdagmorgen rond 10.15 uur heeft een chauffeur van het Reingingsbedrijf Midden Nederland (RMN) zich klemgereden bij een onderdoorgang nabij winkelcentrum Muntplein. Een medewerker van RMN laat weten dat de grijparm, die bovenop de vrachtwagen zit, wel goed was ingeklapt.

Onduidelijk is hoe het voorval heeft kunnen gebeuren. Het voertuig is aan de ene kant de doorgang ingereden, heeft daar de papiercontainers geleegd, en wilde via de andere kant de doorgang weer door. De onderdoorgang is afgezet met linten.

Omstanders laten weten dat er mogelijk instortingsgevaar zou zijn. Door het ongeluk zou de betonnen plaat van de galerij ontzet zijn. De bewoners mogen er op dit moment niet over de galerij omdat het risico bestaat dat de betonnen plaat naar beneden kan vallen. Het appartement net boven de onderdoorgang  heeft de scheuren in de muren.

De woordvoerder van RMN laat weten: ‘Hoogstwaarschijnlijk heeft het voertuig toen hij terugreed onder de doorgang, op het laatst een randje geraakt, waardoor de achterkant van het voertuig iets omhoog is gekomen. De arm lag tijdens het rijden goed ingeklapt. Wanneer dit niet het geval is, dan geeft het voertuig een storingsalarm bij het rijden.’

Onderdoorgang afgesloten
Door het voorval is de onderdoorgang nabij Dimitra Fastfood afgesloten en de parkeerplaats via de Batauweg ontoegankelijk. Mensen die toch willen parkeren bij het winkelcentrum kunnen de parkeerplaats op de Florijnburg gebruiken of op de Penningburg.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren