Viering 40-jarig bestaan Bouwgein

Zaterdag 10 september jl. was een dag met een robijnen randje! Bouwspeeltuin Bouwgein aan de Hoveniersweide in Batau Noord vierde zijn 40-jarige bestaan! Locoburgemeester Marieke Schouten opende deze dag met het inslaan van een grote spijker in een pallet. Daarna werd het Bouwgeinlied gezongen en kon het feest beginnen.

Met talloze activiteiten kon jong en oud zich vermaken. Zo was er een ‘sappentrapper’ waarop je door te fietsen je eigen gezonde sapje kon maken, een springkussen, kon je je laten schminken, LOS! bus (NUSO) met skelters, fietsen en spelletjes. En natuurlijk konden er ook hutten gebouwd worden. Daarnaast zijn er 25 vogelhuisjes in elkaar getimmerd die in en rond Bouwgein opgehangen gaan worden. De kinderen konden bij het activiteitenplein ‘vreemde vogels’ maken. De vaste huurders van Bouwgein waren er ook.

In het lokaal van BSO Bouwgein Kind & Co waren vier schminkers die heel veel kinderen blij maakten. Bij de mensen van speksteen kon je zien hoe je een steen kon bewerken. Ook waren er mensen van Showdown; dit is tafeltennis voor mensen met een visuele beperking. Door middel van een bal met een belletje horen zij waar ze moeten slaan. In de zaal met een fotopresentatie van 1982 tot nu werden veel verhalen en herinneringen gedeeld, waarbij ook veel mensen van het eerste uur aanwezig waren. Ook hingen er kostuums en decorstukken van kindervakantieweken.

Voor twee vrijwilligers was er een extra verrassing: zij krijgen hun eigen plekje op Bouwgein. Naast het Door Woudaplein en de Ruud van Kinderen straat (mensen die allebei zeer belangrijk voor Bouwgein zijn geweest) is er nu ook het Zegerpad en Scheepersplantsoen! Zeger de Jong is al 12 jaar vaste vrijwilliger huttenbouw, hij maait het gras en onderhoudt het terrein. De familie Scheepers is al vanaf het prille begin betrokken bij Bouwspeeltuin Bouwgein en was (en is) op vele fronten een grote hulp. De dag werd met de vrijwilligers afgesloten met een toost op Bouwgein en een heerlijk buffet. Kortom een geslaagde dag voor de bouwspeeltuin die eerder vreesde voor het voortbestaan vanwege tekort aan vrijwilligers.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren