Twee explosies bij woning in Nieuwegein

Bij een woning aan de Gravin Adalaan de wijk Fokkesteeg in Nieuwegein hebben in korte tijd twee explosies plaatsgevonden. Van beide incidenten is op beveiligingsbeelden te zien hoe een persoon een explosief tot ontploffing brengt. De politie is op zoek naar mensen die een idee hebben wie de mensen zijn op onderstaande foto.

Gravin AdalaanGravin Adalaan

© Politie Midden-Nederland

De eerste explosie was in de nacht van vrijdag 26 op zaterdag 27 juli rond 02.50 uur. Op beelden is te zien hoe een persoon komt aanlopen en een explosief aansteekt. Vlak nadat hij is weggerend, volgt een enorme ontploffing.

Vier dagen later, in de nacht van dinsdag 30 op woensdag 31 juli, herhaalt zich hetzelfde tafereel; om ongeveer 04.10 uur komt weer een man in beeld. Aan zijn linkerhand draagt hij een handschoen en hij heeft een fles bij zich. Ook hij steekt iets aan en rent weg waarna er weer een harde ontploffing volgt.

Twee verdachten
De politie gaat er vooralsnog van uit dat het gaat om twee verdachten.

De verdachte van de eerste explosie witte sportschoenen van Nike en een tweekleurige jas van The North Face met daaronder een witte capuchontrui […] Hij rommelt bij de voordeur, steekt een explosief aan en rent dan weg. Een paar tellen later volgt een harde klap.

De verdachte van de tweede explosie droeg een doorschijnende jas van het merk Asics, daaronder een shirt met het logo van Ziggo erop en nummer 11 op de rug.

Tips
Heb je een idee wie deze gezochte personen zijn? Bel de tiplijn: 0800 – 6070 of geef je tip door via Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren