sv Parkhout verliest uit van de Gorinchemse Jonge Strijders: 2-0

Aan de boorden van de Merwede verloor afgelopen zaterdag het eerste team van sv Parkhout volkomen terecht van Gorinchemse Jonge Strijders (GJS). Het thuisspelende voetbalteam toonde vanaf de eerste minuut een uitstekende inzet en teamspirit door voor elkaar te vechten en heel scherp te zijn in alle duels. Aanvankelijk leek het erop dat sv Parkhout weerstand kon bieden aan het enthousiasme en bij tijd en wijle lange halen voetbal van GJS. Maar de oplettende sv Parkhout supporter zag dat het team van Kevin Reinhard, niet zijn beste dag had.

sv Parkhoutsv Parkhout

Gerard van Vliet: ‘De verdediging liet steken vallen en in de opbouw en ook aanvallend werd nauwelijks iets gecreëerd. Na enkele minuten, uit een verre ingooi van Robin Janssen, ontstond voor het doel van GJS een scrimmage. Keeper van der Linden bleef de baas over de situatie. Als ik goed heb opgelet duurde het vervolgens ruim een halfuur voordat de keeper van GJS opnieuw een serieuze redding moest verrichten. Daartegenover stond dat Mitchel van Oort handenvol werk kreeg om zijn doel schoon te houden. Dat de ruststand op het niet werkende scorebord nog 0-0 was dankte de Nieuwegeiners mede aan de onnauwkeurigheid van de thuisploeg in de afwerking.’

In de rust bracht coach Kevin Reinhard met Timo Meerding en Robin Kool meer aanvallende impulsen in zijn team. Sv Parkhout kreeg in de fase vlak na rust wel meer grip op het spel van de tegenstander en liet voetballend zien over goede voetballers te beschikken.

Van Vliet: ‘Maar ja, die inzet en teamspirit van GJS deed zaterdagmiddag sv Parkhout toch de das om. GJS liet zich wat terugzakken en speelde slim op de counter. Bjorn Barten was de Man Off The Match bij GJS met beide doelpunten in de 52e en 58e minuut. sv Parkhout ging in de achtervolging om in het restant van de wedstrijd nog wat te repareren. Dat lukte bijna toen ver in de tweede helft een afstandsschot van Jesse Schuin op de lat terecht kwam. In de rebound schoot Jardell Adamson, van binnen de zestien meter ook op de lat. Tom de Klein kreeg uit een cornerbal nog een megakans maar schoot van 3 meter voor het doel, hoog over. GJS kreeg door Parkhout defensie ruime mogelijkheden om de score uit te breiden maar liet na om daar gebruik van te maken.’

Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Luitgaarden vierde de thuisploeg de overwinning intens. sv Parkhout besefte dat door deze nederlaag de eerste plaats uit handen is gegeven. Van Vliet: ‘Een blik op de ranglijst nadat bijna alle uitslagen bekend waren, Achilles speelde om 18.00 uur, liet zien dat Tricht nu 1e staat met 11 punten. Op nummer 9 staat GJS met 7 punten. Al deze ploegen hebben ook nog eens een positief doelsaldo! Ik voorspel dat het opnieuw heel spannend gaat worden deze jaargang in Zuid 1 klasse 2F.’

Dinsdagavond aanstaande wordt er vriendschappelijk gespeeld bij sv Parkhout tegen vv Benschop (20.30 uur). Zaterdag is er een bekerronde en is er geen wedstrijd gepland.

Zaterdag 2 november komt Achilles ’29 op visite in Nieuwegein. De Groesbekers wonnen later op de avond met 7-1 van Wilhelmina en staat samen met sv Parkhout op een gedeelde 2e plaats. Kevin Reinhard heeft even de tijd om zijn manschappen klaar te stomen voor deze ontmoeting. De voorbeeldige inzet, strijdlust en teamsprit van GJS zou hij kunnen gebruiken in de voorbereiding op deze wedstrijd, zaterdag 2 november aanstaande, aanvang 14.30 uur.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren