Snelle maïs-kaassalade

Lekkere en snelle salade voor bij een broodmaaltijd of als onderdeel van een buffet. Decoreer de salade naar eigen keus of laat hem zo. Voor 2 à 3 personen
3 à 4 gekookte aardappels
½ blikje maïskorrels (340 gr)
stukje prei (ca. 10 cm)
100 g jong belegen kaas
1 volle eetlepel bieslook, geknipt 2 eetlepels fritessaus
4 eetlepels magere yoghurt
1 eetlepel grove mosterd
½ eetlepel tomatenketchup
zout
versgemalen peper Extra: leuke schaal; zeef Snij de aardappelen in kleine blokjes.
Laat de maïs uitlekken.
Snij de prei in flinterdunne ringetjes, was ze in een zeef en laat goed uitlekken.
Snij de kaas in kleine blokjes.
Klop in een ruime schaal een saus van de fritessaus, de yoghurt, de mosterd en de tomatenketchup.
Breng de saus op smaak met zout en versgemalen peper.
Schep aardappelen, maïs, prei, kaas en bieslook door de saus.
Breng de salade over in een leuke schaal en decoreer hem naar eigen keuze. In dit geval heb ik wat augurk en cherrytomaatjes gebruikt. Tip
Je kunt deze salade ook een dagje eerder maken. De smaken vermengen zich dan nog beter.
Meer salade nodig? Neem 1 ½ of 2 maal de ingrediënten. Weetje
Maïs is een graan, afkomstig uit Midden Amerika. Maïskorrels bestaan voor 80% uit zetmeel en suikers en voor 10% uit eiwit. De overige 10% bestaat uit olie, vezels en mineralen.
Wij kennen maïs o.a. als grondstof voor cornflakes, het bindmiddel maïzena en popcorn. Dit recept printen? Klik op het icoon hieronder.
Reageren? Klik op de rode emailbutton.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk