Sloop en nieuwbouw aan de Sluyterslaan

De afgelopen twee weken heeft Mitros de huurders van de flats aan de Suyterslaan geïnformeerd over het besluit dat deze flats op termijn worden gesloopt. Mitros: ‘Dat was geen gemakkelijk besluit. Wij hebben de afgelopen twee jaar onderzoek gedaan naar de mogelijkheid om de flats te renoveren. Helaas bleek dat niet mogelijk vanwege de ouderdom en kwaliteit van de flats.’

De woningen worden in delen gesloopt. In 2015 worden de twee noordelijke flats gesloopt, in 2017 de middelste en in 2019/2020 de zuidelijke flats. Zodra het eerste deel gesloopt is, wordt gestart met de nieuwbouw. Er komen 40 seniorenwoningen (sociale huur), 40 sociale huurwoningen en 160 koopappartementen voor terug. ‘Met de realisatie van deze nieuwbouw voorziet Mitros in de woningbehoefte in Nieuwegein en zorgt het voor verbetering van de wijk’ aldus Mitros.

Op de bewonersavonden zijn de mensen ingelicht over het slooptraject en wat dat voor hen betekent. In Nieuwegein zijn er afspraken tussen de woningcorporaties, de huurdersbelangenverenigingen en de gemeente gemaakt in het Algemeen Sociaal Plan. Mitros stelt aan de hand daarvan samen met de (nog op te richten) bewonerscommissie een Sociaal Plan op waarin de rechten en plichten van de verschillende partijen staan specifiek voor dit project. Algemeen geldt dat de bewoners van de flats recht hebben op een vervangende (passende) woning, een verhuiskostenvergoeding, een mogelijke terugkeer in een sociale huurwoning aan de Sluyterslaan, begeleiding indien dat noodzakelijk is en stadsvernieuwingurgentie. Dit laatste betekent dat mensen voorrang krijgen op sociale huurwoningen in de hele regio Utrecht.

In januari gaat Mitros aan de slag met een bewonersonderzoek. Dit onderzoek leidt tot een goed inzicht in hoe de bewoners willen wonen, hoe hun woonsituatie is en wat zij voor hulp nodig hebben als zij moeten verhuizen en als zij willen terugkeren. Tot de sloop worden de woningen wel onderhouden. Alle urgente zaken (bijvoorbeeld herstel van het hekwerk op de galerijen) worden in 2012 aangepakt. Daarnaast krijgen de flats in 2012 (Noord) en 2013 (Midden en Zuid) een kleine onderhoudsbeurt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren