Oplevering huurwoningen De Nieuwe Baten

Afgelopen dinsdag 12 juni zijn de huurwoningen in De Nieuwe Baten grotendeels opgeleverd aan de nieuwe bewoners. Nog slechts zes vrije sector huurwoningen zijn beschikbaar. Jutphaas Wonen verhuurt deze woningen.

“Wij hebben er erg naar uit gekeken”, vertellen de bewoners die als eerste de sleutel ontvangen van hun huurwoning in De Nieuwe Baten in de wijk Batau Noord. Sinds het startsein van de bouw van het nieuwe woonzorgcentrum/wijkservicepunt in Batau-Noord op 21 januari 2009, hebben nieuwe huurders de ontwikkelingen van De Nieuwe Baten gevolgd. Op dinsdag 12 juni 2012 werden de huurwoningen feestelijk opgeleverd. Het resultaat is prachtig. “De afwerking is keurig”, vertelt een gelukkige bewoner, “en de architectuur is bijzonder mooi!”

De Nieuwe Baten bestaat uit 100 koop- en huurwoningen en 3600 m2 dienstverlenende ruimtes. Een parkeergarage met 150 plaatsen staat er voor garant dat er geen auto-overlast in de buurt ontstaat. Initiatiefnemer van De Nieuwe Baten is stichting De Baten, die streeft naar het verbeteren van het welzijn in Nieuwegein. Op de begane grond van het gebouw wordt in de nabije toekomst een breed aanbod aan (welzijns)activiteiten aangeboden. Met winkelcentrum Muntplein zijn voorzieningen om de hoek. Terwijl de binnentuin nog in aanbouw is, laat het potentie zien van een beschutte buitenruimte, die huurders naast royale privé balkons kunnen gebruiken. Een bewoonster die met haar man de sleutel in ontvangst neemt, stelt zich voor hoe zij hier straks van de zon kan genieten, terwijl haar man de in aanleg zijnde moestuin bewerkt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren