Ondanks rode kaart, is eerste overwinning voor JSV 1 een feit

Het had er de hele week om gespannen. Kan de wedstrijd doorgaan? Nita zelf kon gedurende de week niet trainen omdat het (kunstgras!)veld door de vele regenval onbespeelbaar was geworden. Uiteindelijk kon er afgelopen zaterdag gespeeld worden, maar het veld was zompig en drijfnat. ‘Op sommige plekken liep het water gewoon je schoenen in’ aldus de trainer van het eerste 11-tal uit Nieuwegein.

JSV Nieuwegein

Onder deze barre omstandigheden traden beide voetbalteams aan voor een wedstrijd die er voor allebei echt om ging. Er moest gewonnen worden, zowel door Nita als door JSV. Met nog de nodige blessures en ziekte in de selectie had Rick Testa La Muta een beroep gedaan op twee spelers van de O-23 om aan te sluiten.

Tijdens de eerste helft domineerde JSV op het middenveld en ontstonden al snel de eerste kansen voor het doel van Nita dankzij snelle uitvallen door Anass Channouf en Merouan Ezzarouali, gesteund door een middenveld met Xavi Spies, Tefvik Ceyar en Damian Tjon met Khalid El Jerari voor de verdedigers Kevin Kap, Jorn van Vliet, Mouad El Haddad en Robin van Tilburg, en slot op de deur Tom van der Wulp.

De 0-1 kon dan ook niet uitblijven en in de 20e minuut werd Merouan op links vrijgespeeld die, ondanks behoorlijke hinder van zijn directe tegenstander de bal in de verre hoek langs de boomlange keeper van Nita wist te schieten. Dat was ook de ruststand en de spelers gingen met plezier aan de thee.
In de 2e helft veranderde er niet veel aan het beeld van de wedstrijd en leek de voorsprong van slechts 1 doelpunt op geen enkel moment in gevaar. Wat niet wil zeggen dat het allemaal foutloos was en aan de zijlijn was de irritatie dan soms ook groot door de vele foute passes en miscommunicatie. Maar gelukkig ging datzelfde ook voor Nita op.

Met nog zeker 10 minuten te gaan kwam Tefvik Ceyar op links vrij en hij zag de keeper net te ver voor zijn doel staan. Met een subtiele lob wist hij de keeper te passeren en kwam de marge op 2.

Niet lang daarna kreeg Anass in de volgende aanval de kans om ook vanaf links binnen te schieten maar die poging mislukte helaas. JSV bleef echter druk geven en bij de volgende poging kreeg Anass de bal wel langs de keeper om de 0-3 binnen te schieten.

En toen kwam daar de 85e minuut. Eigenlijk geheel onverwacht sloeg de vlam in de pan, ontstond er een klein opstootje, vergat Toufik op zijn tong te bijten en moest hij met rood van het veld. Tot overmaat van ramp vond de scheidsrechter het ook nog nodig een rustpauze van 5 minuten in te lassen en iedereen zocht koud en nat de kleedkamer op. Die rustpauze deed JSV geen goed. Want eenmaal terug op het veld stond JSV met 10 man en ging de bal achterin bij JSV iets te traag rond en ontstond er een kansrijke situatie voor Nita, die nog kon worden gekeerd tot hoekschop. Maar uit die hoekschop scoorde Nita zomaar uit het niets de 1-3. Daar bleef het echter bij want na bijna 10 minuten vond ook de scheidsrechter het voldoende en nam JSV de eerste 3punter van het seizoen verdiend mee naar huis.

De komende weken wachten zware wedstrijden. Volgende week wacht thuis SCH ’44 waarna wedstrijden tegen VVIJ uit, het Beker tussendoortje tegen ZSGOWMS op dinsdag 21 november en de zaterdag daarna Benschop op bezoek gaat komen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren