Let op! grote verstoring: ‘Stremming tram Nieuwegein zuid’

‘De tram rijdt niet in Nieuwegein en IJsselstein door een grote verstoring’ zo laat U-OV op haar website weten. Door deze verstoring, vanwege vastzittende wissels rijdt er geen tram in Nieuwegein Zuid en IJsselstein. De tram rijdt verstoord in Utrecht. Er is vervangend vervoer ingezet.

Foto: U-OV

Advies
Reizigers op Utrecht CS maken gebruik van vervangende buslijnen richting Nieuwegein en IJsselstein. Deze vertrekken vanaf halte G6 op het Jaarbeursplein. Reizigers bij andere haltes in Utrecht maken richting Nieuwegein/IJsselstein gebruik van de tram en stappen op halte P+R Westraven over op vervangende buslijnen richting Nieuwegein en IJsselstein. Richting Utrecht CS rijdt de tram wel. Reizigers in Nieuwegein en IJsselstein maken gebruik van vervangende buslijnen.

Wanneer
U-OV laat weten dat reizigers de hele dag hinder kunnen ondervinden van de storing aan de trambaan. Zij moeten er rekening mee houden dat er geen trams rijden tot tenminste zondagavond 18.30 uur.

Stuifsneeuw in wissels
Wissels zijn niet alleen essentieel om onze trams te laten rijden. Het luistert technisch gezien ook bijzonder nauw. Twee centimeter ijs op de tong van een wissel is al voldoende om te zorgen voor een storing. Wanneer bij extreme vorst stuifsneeuw in het wissel waait, kan het voorkomen dat de storingsploeg op een dag of in de late avond meerdere keren moet uitrukken om hetzelfde telkens wissel te herstellen.

Op pad met blazer en gasbrander
De sneeuw plakt met de harde wind al snel tegen het wissel aan dat vervolgens niet meer kan omlopen en in storing gaat. Wanneer de wisselverwarming onvoldoende blijkt te zijn, moet de storingsdienst ingrijpen met extra maatregelen. De medewerkers van Strukton kunnen snel ter plaatse zijn op de trambaan en met blazers en gasbranders gaan ze de strijd aan om vuil, stuifsneeuw en ijs zo spoedig mogelijk uit het wissel te verwijderen.

De sneeuw smelt al snel weg onder het vuur van de gasbranders. In het wissel wordt gecontroleerd of deze in de correcte stand staat. Daarna kan de trambaan weer worden vrijgegeven door de veiligheidsman die toezicht houdt op dit werk.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren