Koken met PEN: ‘Witlof ovenschotel met gedroogde zontomaat en gorgonzola’

Een lekker Italiaanse witlofschotel, ook lekker half roodlof, half witlof. Voor twee personen nodig:

5 aardappelen
4 stronken witlof
2 eetlepels gedroogde zontomaat
1 grote ui
1 eetlepel witte basterdsuiker
3 teentjes knoflook
1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
Zeezout
Witte peper
200 gram gorgonzola
1 flesje kookroom
1 theelepel nootmuskaat
350 gram gehakt
Klontje boter

De aardappelen schillen en in schijfjes snijden, en ongeveer 5 minuten koken, halfgaar is goed.
De witlof in de lengte doorsnijden, in 4 stukken per stronk
De gehakt in weinig boter rul bakken met de nootmuskaat
In een koekenpan wat boter verhitten en de gesneden ui en knoflook aanfruiten, daarbij de witlof en in stukjes gesneden zontomaat en de Italiaanse kruiden en deze 10 minuten bakken, de laatste 3 minuten het vuur wat hoger en de basterdsuiker erbij zodat de witlof karamelliseert.

Een ovenschaal invetten, daarin de aardappel, daarop de witlof, het gehakt en de kookroom, daarop de verkruimelde gorgonzola en afmaken met peper en zout.

Ongeveer 20 minuten op 180 graden in de oven.

De witlofschotel van onze huiskok Eric Dekker

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren