Het wereld kampioenschap voetbal is inmiddels in zijn laatste fase beland, en hopenlijk nog een paar oranje wedstrijden voor de boeg!
Mijn recept voor de perfecte W.K. burger is deze, geinspireerd op de wedstrijd Mexico – Nederland vorige week.
Nodig voor 5 flinke burgers:
500 gram gemengd gehakt
4 flinke jalapeno pepers
3 sjalotten
2 rode paprika’s in blokjes
1 ei
paneermeel
1 eetlepel ras el hanout kruidenmelange
vers gemalen zwarte peper
snufje zout
2 theelepels paprika poeder
De rode paprika’s even aanzetten in de grillpan, ongeveer 4 minuten en daarbij nog 2 minuten de fijngehakte sjalotten en de gehakte jalapeno pepers.
Het gehakt mengen met het ei, de ras el hanout, paprikapoeder, paneermeel, zout en peper, en daarbij de grill mix, alles goed mengen tot stevig mengsel.
Middelgrote gehaktballen draaien en deze pletten tussen huishoud folie tot een perfecte burger maat.
In een grillpan een klein scheutje olie, en de burgers grillen, ongeveer een minuut of 6 per kant.
Zelf heb ik er een tomaten salsa bij geserveerd.
Een paar tomaten in blokjes snijden, daarbij een gehakt sjalotje, een paar fijn gesneden augurken , fijngehakte koriander, zwarte peper en een thee lepel sambal. Dit mengen met een klein scheutje sap van de augurk en bon appetit!
Voor reacties, tips en trics : kookgekker@gmail.com