IVN Vogelexcursie Willeskop

Het IVN, Instituut voor natuureducatie & duurzaamheid (afdeling Nieuwegein-IJsselstein e.o.), organiseert op zondag 22 mei 2016 een vogelexcursie naar polder Willeskop. Al wandelend gaat u van de vogelrijkdom genieten! De excursie begint bij Abrona Boerderij De Haan in Benschop. Er zullen veel vogels gespot worden waaronder: kieviten, grutto’s, tureluurs, visdiefjes en de veldleeuwerik die in dit gebied nog dapper standhoudt. En als u geluk heeft hoort u ook nog de unieke zang van de spotvogel!

Tijdens deze wandeling kunt u hopelijk de zang van rietgors, fitis en rietzanger leren kennen en wie weet ziet u ook nog een jagende bruine kiekendief of een foeragerende purperreiger. Het is verstandig om stevige wandelschoenen te dragen. Een goede verrekijker is eigenlijk een must!

Deze, door het IVN georganiseerde, wandeling start om 13.30 uur vanaf Jack’s Grillhouse aan het Parkhout 2 in Nieuwegein. U kunt natuurlijk altijd rechtstreeks (een heel mooi fietstochtje!) naar de Abrona Boerderij aan de Benedeneind Noordzijde 408 in Benschop gaan. De excursie begint daar op de parkeerplaats om 14.00 uur. Deelname aan de excursie is gratis. Het is niet nodig om zich van tevoren aan te melden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren