Hartslag Nieuwegein plaatst de 10e AED en neemt hiermee de 27e AED in beheer

Dinsdagmiddag heeft het nieuwe bestuur van Hartslag de 10e nieuwe Philips HS1 AED met een Rotaid Cabinetkast geplaatst aan de Martinus Nijhoffhove in Galecop. Door de recente plaatsing aan het Thorbeckepark en een voorgenomen plaatsing aan de Pieter Aertsenhage heeft Galecop een goede dekking gekregen.

Op 15 december 2023 heeft het nieuwe bestuur van Stichting Hartslag Nieuwegein, bestaande uit George Toren, Ruud Cuhfus en Wim Verhaak, het beheer van de 10 gemeentelijke AED’s overgenomen. Door optimaal gebruik te maken van de coalitieafspraken op dit gebied, zijn er 12 AED’s, 12 first-risponder kits, 4 accu’s en 4 elektrodensets een week later aangeschaft. De stichting, als volledig partner van HartslagNu, heeft inzicht in alle, in Nieuwegein, beschikbare AED’s. Per wijk is een analyse gemaakt voor een zo optimaal mogelijke dekking; door plaatsing van 10 nieuwe en de overname van 7 private AED’s, hebben 8 wijken in de afgelopen 9 maanden een goede dekking gekregen

Huidige aandachtsgebieden zijn Batau, Doorslag en Hoog Zandveld, ook in deze wijken zal de dekking op korte termijn geoptimaliseerd worden. Zijn er inwoners die hun voorgevel van de woning ter beschikking willen stellen voor en AED, laat het ons weten.

Opleiding Basic Life Support Hulpverlener
De Stichting is inmiddels een opleidingstraject gestart, waarbij bijna alle wijkcoördinatoren zijn opgeleid als Basic Life Support Hulpverlener. Met de HartslagNu App hebben zij zicht op alle AED-locaties in hun omgeving. Deze opleidingen vinden plaats in de locatie Van Baarenhoven aan de Vuurscheschans 13 in Fokkesteeg. Mocht U interesse hebben in het volgen van deze (gratis) cursus, dan kunt U zich aanmelden door een e-mailtje te sturen naar de Stichting Hartslag Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren