Handwerk en Quiltdagen in de Beursfabriek

Donderdag 24 t/m zaterdag 26 november van 10.00 – 17.00 uur zijn er handwerk en quiltdagen in de Beursfabriek aan de Symfonielaan 5 in Nieuwegein. U vindt hier de laatste trends, materialen, workshops en unieke exposities over handwerken. Handwerken is populairder dan ooit! Lange tijd had het een oubollig karakter, maar steeds meer ouderen èn jongeren raken in de ban van handwerken.

Dit jaar een extra gevarieerd aanbod op de beurs, met name op gebied van breien en haken. Naast de verkoop van vele materialen onder andere workshops Kantbreien door Monique Boonstra en Breitechnieken en haken door Anna Boer.

Heel bijzonder is het nieuwe verzamelproject van kunstenaar Lichel van den Ende: het leggen van een lint van stropdassen, d.w.z. 360 km van Kloosterburen (Groningen) tot Maastricht (Limburg). Tijdens de Handwerk en Quiltdagen kunnen alle bezoekers meehelpen door de dassen aan elkaar te naaien.

Grootste quilttentoonstelling tot nu toe met onder meer werk van Rita Dijkstra en Corinne Zambeek. Speciaal voor de Handwerk en Quiltdagen zijn er verschillende textiel- en viltgroepen gevormd (TeXperanto, Weefgein en Meer dan Vilt) die elk een unieke expositie voorbereiden. Nieuw: Weefnetwerk pakt uit met een grote tentoonstelling, aandacht voor opleidingen en weven met een beperking.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren