Galecopperbrug richting Arnhem in juli vijf weekenddagen overdag dicht

De Galecopperbrug in de A12 bij Nieuwegein is op zaterdag 6, 20 en 27 juli en zondag 21 en 28 juli richting Arnhem van 08.00 tot uiterlijk 20.00 uur volledig afgesloten voor het verkeer. Houd rekening met 60 minuten extra reistijd. Het verkeer richting Den Haag heeft geen last van de werkzaamheden.

De weg onder de brug aan de kant van Kanaleneiland (Griffioenlaan) is op deze dagen ook afgesloten voor auto- en fietsverkeer. Op zaterdag 6 juli van 06.00 tot uiterlijk 20.00 uur. Voor de laatste twee weekenden van juli geldt deze afsluiting van zaterdag 06.00 uur tot zondag uiterlijk 20.00 uur. Wanneer de werkzaamheden voorspoediger verlopen dan gepland, gaat de brug eerder open.

Het fietspad onder de Galecopperbrug

Mogelijk verlopen de werkzaamheden op sommige dagen voorspoediger dan gepland. Daardoor kan de brug al eerder dan 20.00 uur open zijn. Door (weers)omstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld. Vanwege de verwachte hinder adviseert Rijkswaterstaat weggebruikers – waar mogelijk – te reizen met het openbaar vervoer of de fiets. Of de reis op een andere dag te plannen.

Werkzaamheden
Tijdens de afsluitingen plaatst Rijkswaterstaat een nieuwe constructie op de oostelijke toren van de Galecopperbrug richting Arnhem. Daarnaast worden buizen bevestigd tussen het brugdek en de nieuwe constructie. Hier lopen straks de nieuwe stalen kabels doorheen.

Omleidingen
– Verkeer vanuit Amsterdam richting Arnhem wordt omgeleid via de A1 en A27/A30 en vanuit Rotterdam richting Arnhem via de A15.
– Bij Utrecht rijdt het verkeer om via de N230 (Noordelijke Randweg Utrecht) en de A27 óf de A2 en A27 (zie ook de omleidingskaart).
– Bestemmingsverkeer wordt lokaal omgeleid.

Planning en hinder
Het onderhoud aan de Galecopperbrug richting Arnhem levert tot medio 2025 verkeershinder op. De rijstroken van de hoofdrijbaan en parallelbaan richting Arnhem zijn tijdens de werkzaamheden de gehele periode versmald en er geldt een maximumsnelheid van 70 km/h. Bovendien is oprit Nieuwegein (16) richting Arnhem de gehele periode afgesloten voor het verkeer. Voor sommige werkzaamheden is het nodig om in de nacht of in het weekend de Galecopperbrug richting Arnhem helemaal af te sluiten voor het verkeer. Verkeer richting Den Haag heeft geen last van de werkzaamheden.

Oprit Nieuwegein (16) afgesloten
Oprit Nieuwegein (16) richting Arnhem is de gehele periode afgesloten voor al het verkeer. Dit is nodig voor de verkeersveiligheid. Het verkeer wordt daarom omgeleid. De oprit Kanaleneiland (17) blijft wél open.

Hinder tot medio 2025
De brug blijft grotendeels in gebruik, maar we verwachten wel verkeershinder. Voor sommige werkzaamheden is het nodig om in de nacht of in het weekend de Galecopperbrug richting Arnhem helemaal af te sluiten voor het verkeer. Voor het werk rondom de pylonen maken we een werkterrein. Het is dan helaas nodig de 3 rijstroken op de hoofdrijbaan te versmallen. Ook 2 rijstroken op de parallelbaan worden versmald. Daarnaast geldt een maximumsnelheid van 70 km/h. Verkeer richting Den Haag heeft geen last van de werkzaamheden.

Actuele reisinformatie
Tijdens de werkzaamheden kunt u voor actuele reisinformatie terecht op rwsverkeersinfo.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren