De Veldrakker en Bibliotheek Nieuwegein werken samen aan meer leesplezier

De opening van een echte bibliotheek in een basisschool; dat is reden voor een feestje. Woensdag 16 oktober was Roel Zuidhof, directeur van Bibliotheek Nieuwegein, persoonlijk aanwezig om dit belangrijke moment samen met de leerlingen van basisschool De Veldrakker aan de Heemraadsweide te vieren. Hij sprak met hen over het belang van goed kunnen lezen en natuurlijk het plezier in lezen. Voor de gelegenheid hadden alle leerkrachten van De Veldrakker ter inspiratie hun lievelingsboek mee naar school genomen. Ook de leerlingenraad deed een duit in het zakje door een mooi gedicht voor te lezen.

De bibliotheek en basisschool De Veldrakker hebben de handen ineengeslagen om kinderen meer aan het lezen te krijgen. In de school verrees een heuse bibliotheek met een prachtige collectie kinderboeken. Voor ieder kind is er iets passends te vinden. Of ze nu van spannende boeken houden of dierenverhalen, of ze beginnende lezers zijn of vergevorderd, in alles is de bibliotheek op De Veldrakker voorzien.

Marjolein Reurink, directeur van De Veldrakker, is heel blij met de samenwerking met de bibliotheek. “Op de Veldrakker besteden we vanaf nu nóg meer aandacht aan lezen en leesplezier met deze prachtige collectie kinderboeken!”

Eerder opende burgemeester Marijke van Beukering al een bibliotheek in de Beatrixschool in de wijk Zuilenstein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren