Bloemkoolcurry met bulgur

Bloemkoolcurry met bulgur

Voor dit recept voor 2 personen nodig:

1 bloemkool in kleine roosjes
1 winterpeen
2 grote uien
2 punt paprika’s
2 teentjes knoflook
1 spaanse peper
sap van 1 limoen
300 ml kruiden bouillon
200 gram bulgur
1 bos uitje
2 cm gember wortel
100 ml kokosmelk
1 eetlepel zwarte grof gestampte peperkorrels
3 eetlepels kerrie poeder
olie

De peen, ui en paprika snijden.
Knoflook , peper en gember fijn hakken.

In een pan met wat olie de ui , spaanse peper, gember en knoflook smoren.
Daarbij de bouillon, limoensap, kerrie, peperkorrels en kokosmelk.
De bloemkool en wortel hierin garen. (niet te gaar, beetgaar is genoeg).
Halverwege de kooktijd de paprika erbij.
De bulgur erbij en 3 minuten door koken, de bulgur neemt alle vocht op.
Pan van het vuur en nog 10 minuten laten staan, af en toe door scheppen.
Op het laatst een fijn gehakt bos uitje erdoor roeren en klaar!

Heel lekker met kabeljauw.

Eet smakelijk.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren