Bladerdeegflapjes met spinazie en geitenkaas

Een aantrekkelijke manier om kinderen spinazie te laten eten als ze daar eigenlijk niet zo van houden. Voor 10 stuks
1 kg verse spinazie of 1 pak diepvries spinazie (450 gr)
10 plakjes diepvries bladerdeeg
100 gr zachte geitenkaas
1 ei (scharrel)
1 eetlepel bloem
peper en zout
nootmuskaat
1-2 eetlepels paneermeel De plakjes bladerdeeg uitspreiden en laten ontdooien (ca. 10 minuten). Oven voorverwarmen op 200º C.
Een bakplaat met bakpapier bekleden en buiten de oven houden. Ondertussen de spinazie goed wassen en met aanhangend water in een pan in 5 tot 10 minuten gaar koken.
Spinazie nu en dan omscheppen.
De spinazie in een vergiet laten uitlekken en voorzichtig het vocht eruit drukken.
Dan fijnhakken en nogmaals voorzichtig het overtollige vocht eruit drukken. De kaas in kleine stukjes snijden.
Het ei loskloppen in een kommetje.
De spinazie in een kom doen, vermengen met ¾ van het ei, de blokjes kaas, de bloem, zout en peper en een snufje nootmuskaat.
De rand van een deegplakje met water bestrijken en op één helft een lepel spinaziemengsel scheppen.
De andere helft van het deegplakje diagonaal over de vulling vouwen en op de randen stevig aandrukken met de vingertoppen of een vork.
Zo alle deegplakjes vullen en ze op de bakplaat leggen.
Bestrijk de flapjes met het overgebleven ei (eventueel iets melk erbij roeren) en bestrooi ze met het paneermeel.
De bakplaat in het midden van de oven in 20 tot 25 minuten goudbruin bakken.
Direct serveren, maar pas op, de inhoud is superwarm.
Lekker met gebakken aardappelen (met schil) en een frisse salade. Vegetarisch hoofdgerecht, (reken voor kleine eters op 1 flapje en voor grotere eters op tenminste 2 flapjes per persoon)
Bereidingstijd ca. 50 minuten Tip
In plaats van geitenkaas kun je Feta nemen, dat is wel iets zouter, maar ook erg lekker.
Voor minder personen neem je uiteraard minder ingrediënten, het recept is eenvoudig aan te passen.
Heb je nog wat bladerdeeg over, beloon de spinazie-eters dan met een toetje van dezelfde flapjes, maar dan gevuld met appel, rozijnen, kaneel en wat suiker. Weetje
Eet verse spinazie het liefst op de dag van aankoop. Laat het in ieder geval niet langer dan 1 tot 2 dagen in de groentelade van de koelkast liggen.
Spinazie bevat veel vitamine C en caroteen en bezit een grote hoeveelheid aan organische ijzerverbindingen hetgeen zeer belangrijk is voor de vorming van de rode bloedlichaampjes in het lichaam. Spinazie wordt ook gebruikt als gezonde kleurstof voor bijvoorbeeld pasta’s en sauzen. NB
De recepten uit deze rubriek kunnen vanuit het archief worden uitgeprint.
Opmerkingen over dit recept? Klik de rode emailbutton aan en stuur uw reactie.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk