Bewoners Ringstede zijn overlast zat

De bewoners aan de Ringstede zijn de overlast van de lossende vrachtwagens meer dan zat. Al jaren vecht bewoner Kool voor een goede nachtrust. Kool woont aan de Ringstede achter Cityplaza en kijkt uit over de parkeerplaats achter Will’s restaurant en het laad- en losperron voor de winkels van Cityplaza. ‘s-Avonds veel gelal van vertekkende gasten van het restaurant en in de ochtend vrachtwagens die de goederen komen afleveren voor de winkels op Cityplaza. Nu de vakanties zijn afgelopen beginnen ook de bouwvakkers weer.

Kool: ‘De tijd voor het winkelverbouwen is weer aangebroken, aannemers zouden allemaal op de hoogte zijn gesteld om niet voor 07.00 uur te beginnen aan de Ringstede. Maar zoals verwacht …… Juist voor 07.00 uur is iedereen alweer druk in de weer, gereedschappen lossen, veel gepraat en geschreeuw op straat van de bouwvakkers, het dichtgooien van autodeuren. U kunt nu de aannemers waarschuwen, bij een volgende verbouwing staat er weer een ander voor de deur. Dit heeft dus totaal geen zin. Ik ben deze overlast al jaren meer dan zat en er komt geen enkele oplossing. Afgesproken is dat niemand voor 07.00 uur komt laden en lossen in dit gebied.’

Volgens Kool is er maar een oplossing: Een beweegbare afsluiting aan de Ringstede die op afgesproken tijden omlaag gaat. ‘Afgelopen maandag was het weer eens zo ver’ zegt Kool. ‘Om 06.34 uur parkeerde een chauffeur zijn vrachtwagen met aanhangwagen aan het losperron van de HEMA op de Ringstede om zijn goederen te lossen. Dit gaat gepaard met veel lawaai en je raadt het al je bent gelijk wakker.’ Kool is radeloos. De gemeente stelt zich passief op en neemt geen definitieve maatregel om dit probleem op te lossen. De bewoners willen maar 1 ding: een paal in de grond aan het begin van de Ringstede die om 19.00 uur omhoog gaat en om 07.00 uur pas naar beneden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren