Koken met PEN: ‘Asperges met een bieslook saus’

De hoofdredacteur van De Digitale Stad Nieuwegein: ‘Ze zijn er weer hoor. Ok je moet goed zoeken maar het seizoen is echt begonnen. Ik had ze uit de kas. Asperges uit Nederland zijn van begin februari tot eind juni volop verkrijgbaar. Het Nederlandse aspergeseizoen liep traditioneel van eind april tot de feestdag Sint Jan (24 juni). Asperges worden tegenwoordig ook vanaf begin februari in de kassen geteeld, en de kwaliteit van de groente is tot eind juni ook zeer goed.

Voor 2 personen 750 gram asperges geschild
400 gram speciale kleine aardappeltjes, liefst nieuwe oogst
30 gram roomboter
30 gram bloem
150 ml tuinkruiden bouillon
flink veel verse bieslook
zwarte peper
zeezout
aspergeham
6 eieren

De asperges schillen, het de houtachtige buitenkant moet er af, net als ongeveer 1 cm van de achterkant
Een pan water met wat zeezout aan de kook brengen, asperges erin en 5 minuten koken.
Vuur uit en de asperges laten door garen in het hete water, 10 minuten is meestal al genoeg.
Bij twijfel of ze klaar zijn even prikken in de dikste asperge.

De aardappelen koken en daarna afgieten

In een klein pannetje een roux maken van de boter, bloem en bouillon daarbij de bieslook.

Zelf heb ik het geserveerd met een heerlijk aspergeham en enkele zachtgekookte eitjes en daarbij een heerlijke Pino Grigio.

Eet smakelijk!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren